KACHNA NA ŠVESTKÁCH

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / DRŮBEŽ / DRŮBEŽ KACHNA / 


Bašta na Štěpána

INGREDIENCE: 1 kachna asi 2 kg, 5 lžic másla, drcený černý pepř, 4 cibule, 5 kuliček jalovce, 4 hřebíčky, 300 ml suchého bílého vína, 1 lžíce hl. mouky, 100 g sušených švestek, 2 kyselé jablka, snítka tymiánu, trocha majoránky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Kachnu naporcujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo, na němž ze všech stran maso opečeme a přeložíme do pekáče. Cibuli nakrájíme nadrobno a jalovcem, hřebíčky a majoránky přidáme k masu a podlijeme vínem. Pečeme při 200°C doměkka. Porce kachny vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a krátce orestujeme. Jíšku zalijeme vodou, promícháme a asi 10 minut vaříme. Zbylé cibule nakrájíme na měsíčky a sušené švestky a jablka na kostičky. Rozehřejeme zbytek másla, přidáme cibule, ovoce a snítku tymiánu. Orestujeme, zalijeme zahuštěnou šťávou a ještě chvilku povaříme. Kachnu dáme na talíře a podlijeme omáčkou.



KACHNA NA ŠVESTKÁCH KACHNA NA ŠVESTKÁCH



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  3,00 | Hodnotilo: 1363 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz